Milyen a jó kupon?

A kupon olyan jegy vagy dokumentum, amit árengedményként válthatnak be vásárlás során az azzal rendelkező vevők.

Vásárlásösztönzés gyanánt ilyen kuponokat bocsátanak ki üzletláncok, nagy- és kiskereskedések és más forgalmazók, hogy termékeik iránt nagyobb kereslet keletkezzen.

Ideális és viszonylag olcsó marketing eszköz.
A kupon előnye, hogy a forgalomra gyakorolt hatását jól tudod mérni. Kupont használhatsz sajtótermékeben, szórólapokon vagy külön nyomtatvány (kuponfüzet) formájában.

Milyen a jó kupon?

A jó kupon nem százalékos engedményt ad!

Egyszerűen azért ne, mert százalékos kuponból sokkal kevesebbet váltanak be. Vagy konkrét engedmény összeg legyen rajta és csak kiválasztott termékre, vagy termékcsoportra legyen érvényes. Vagy mondja azt, hogy egyet fizet kettőt vihet, vagy a harmadikat ingyen kapja. Ez sokkal jobb, mint az, hogy 50% vagy 33% engedmény.

A jó kupon beváltásának mindig van határideje. (Év, hónap, nap)

Nem érdemes hosszú határidőt adni, ha a vásárlást lehet halogatni, akkor a kupon el fog kallódni és végül feledésbe merül. A legtöbb beváltás a kézhezvétel másnapján szokott lenni. A határidőt ne hosszabbítsuk meg, mert az komolytalanná teszi a következő határidőinket.

Mindig mérd a kuponok beváltási arányát!

A kupon az egyik legjobban mérhető marketingeszköz. Ha folyamatosan tesztelsz rá fogsz jönni az ízlésre, hogy mire kapnak és egyre hatékonyabb kuponokkal fogsz előállni.

A jó kupon értékes!

Ha nem értékes, akkor az emberek eldobálják. És ha az emberek térdig gázolnak a kuponjaidban, nem fogják azt érezni, hogy veszítenek azzal, ha nem mennek rögtön hozzád vásárolni.

A jó kupon igényes!

Egy nehezebb papírra nyomtatott kupont nem fog senki eldobni. Nézzen ki jól, legyen igényes és szép. A cég arculatát kell, hogy tükrözze. Ne úgy nézzen ki a kupon, mint egy szórólap, látszódjon értékesnek.


Forrás 1 2 3 4

 

2 Responses to Milyen a jó kupon?

  1. Köszönöm szépen a tippeket! Ez éppen jókor jött. Még egy kérdés felmerült bennem. Az online kuponnak is van ugyanolyan értéke? Erről van valamilyen tapasztalat?

  2. mesi szerint:

    Kedves Adrienn!

    Természetesen az online kupon is ugyanolyan értékes és a terjesztése is olcsóbb. Míg a nyomtatás és a szórólapos emberke pénzbe kerül, addig a weben terjesztett kuponért maximum akkor kérnek pénzt, ha más oldalán banner-ként, vagy hirdetésben szeretnéd terjeszteni. Mindenképpen ajánlom használatát. Ha weboldalon van elhelyezve jól látható helyre kerüljön és tűnjön ki akár színben, akár formában, stb. Ne felejtsd el ráírni, hogy mi a teendő vele, például nyomtasd ki és hozd el magaddal ezt a kupont, akkor kedvezményt kapsz. Bármilyen kérdésed van még, szívesen segítünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress