3 kreatív reklámhordozó, melyet az ügyfelek imádnak

Ebben bejegyzésben 3 olyan eszközre hívom fel a figyelmed, amit biztosan nem használsz ki teljesen, ha egyáltalán használod.

Reklámhordozó, a kifejezésben is benne van “a reklámunkat hordozza”. De melyeket imádják az ügyfelek?

 

Nézzük hát!!!

1 Képeslap

Minden ügyfél szeret képeslapot kapni, legyen az online vagy postai úton történő. Úgy érzi odafigyelnek rá, jó ügyfél volt és ezért megérdemli. Természetesen meg lehet köszönni benne a partnerséget, az együttműködést, satöbbi. Küldhetsz képeslapot év végén, karácsonyra, de szülinapra, névnapra is, ezek kifejezetten képeslapos alkalmak.

Sok cég használja már az ingyen képeslap szórását, mint marketing eszközt. Erre egy nagyon jó példa az I LOVE JÓ – Azt vedd, ami jó neked kampánya.
A Facebookon létrehoztak és terjesztettek egy képeslap tervező pályázatot. Az volt a lényege, hogy a tudatos vásárlás témájában kellett képeslapokat alkotni. A legtöbb szavazatot kapó pályázó nyert egy új Csepel márkájú városi biciklit, valamint a zsűri kiválasztott 4 képeslapot, melyet freecard formájában terjesztenek Fejér megyében.

A nyeremény és az elismerés a beküldőknek egy nagyon nagy húzó erő egy ilyen pályázaton. Ezt használta ki az I LOVE JÓ, hozzáteszem nagyon nagy sikerrel. Mindenki terjesztette a Facebookon a saját képeslap tervét, megosztotta, lájkoltatta, így a vállalat is terjeszkedett, beépült a köztudatba. Több emberhez eljutott a pályázat által, mintha ezt anélkül tette volna. Így a beérkezett pályázatok közül kiválasztotta azt a 4-et, melyet ingyenesen osztogat az egész megyében, így terjeszkedik tovább. Nagyon ügyes 🙂

De hogy nézzen ki egy jó képeslap? És kivel terveztessem? -kérdezed biztosan

Erre én azt mondom minél kreatívabb, formabontóbb, extrább egy képeslap annál jobban megjegyzi az, aki kapja.

Az extra alatt nem azt értem, hogy költsél rá milliókat, hanem hogy olyan grafikust keress, akinek vannak nem hétköznapi ötletei.

A papír megválasztása lehet egy kiinduló pont. Számos helyen számtalan papír közül lehet választani. Vannak egyszínűek, csillogósak, sötétek, világosak, selymesek, durvák, fényes, matt, satöbbi. És még csak a papírról beszéltem.

Formailag is nagyon sok lehetőség van. Lehet kerek, ovális, csillag alakú, vagy akár karácsonyfa formájú, bármilyen, amit csak el tudsz képzelni. Online formában természetesen a tervezés és a tartalom számít a legjobban, itt is használhatunk egyedi formát.

Gondolkodj előre, ne az utolsó pillanatban, hogy legyen időd változtatni, 2-3 változtatást minimum tervezz bele, lehet hogy nem kell annyi, de az alkotó folyamatnak idő kell a kibontakozásra.

A grafika lehet minimalista, humoros, sokszínű, a lényeg az üzenet.

Tudni kell milyen üzenetet szeretnél átadni azon kívül, hogy szép és van rajta mondjuk egy szép karácsonyfa. Ez nem elég. A vállalati filozófiád alapján érdemes képeslapot csináltatni. Ugyanis egy képeslapnak a Boldog Karácsonyon kívül több üzenetre van szüksége. Például, hogy a cég megbízhatóságát és lojalitását fejezze ki az ügyfelei iránt.
De hogyan fejezd ki mindezt?

Mutatok neked néhány nagyon jó példát, akiknek ez sikerült:

2 Könyvjelző

A könyvjelző egy darab papír, amit azért használunk, hogy tudjuk hol hagytuk abba az olvasást. Marketing szempontból ennél sokkal több.

Na de miért?
A könyvjelző:

  • tájékoztat ( akció, kedvezmények, újdonságok, hírek, stb. )
  • üzenetet tartalmaz ( szologen, jelmondat, cég filozófiájának átadása, stb. )
  • informál ( elérhetőségek )
  • lehet rajta bármi ( logó, kép, elégedett vásárló, termék, stb. )

Mivel az ügyfelek többnyire naponta látják, és talán még tovább is adják, ezért érdemes nem unalmasat tervezni, mert a cél hogy megtartsák és használják.

Érdemes alaposan átgondolni és grafikussal terveztetni.
A papír kiválasztása is nagyon fontos, mert nem csak szépnek, de strapabírónak is kell lennie. A könyvjelző terén is vannak újdonságok, például a mágneses, ami kicsi ugyan, de mivel újdonság az emberek szeretik.

Formailag is el lehet rugaszkodni, hiszen nincs benne a nagykönyvben hogy csak téglalap alakú lehet. Ugyanúgy lehet kör, csillag, ember alakú, vagy kutya, ha éppen kutyakozmetikád van. Minél jobban néz ki, annál nagyobb az esélyed, hogy megtartják. És neked ugye ez a célod.

De mire adjak én könyvjelzőt? -kérdezed biztosan.

Minden alkalomra kiváló, kiállításon, vagy egy termék rendeléséhez, vagy csak a pultra kiteszed és aki szimpatikus adsz neki egyet, tulajdonképpen bárkinek, bárhol adhatsz. Még a villamoson is a kezébe nyomhatod bárkinek, semmi sem tilos.

3 Csokoládé

Magamból kiindulva imádom az ingyen csokit 🙂
Szerintem nagyon sokan, de ha az ügyfél maga nem is, valamelyik családtagja biztosan.

Ezeknek a promóciós csokiknak falatkának kell lennie, ami könnyen elvihető és könnyen megehető. Ha finom, az csak egy plusz az ügyfél öröméért. Úgy fog emlékezni rád, hogy azon a helyen nagyon finom csokit kaptam és nagyon kedvesek is voltak, jó üzletet csináltam, szívesen megyek máskor is.

A papírra érdemes egy kis reklámot nyomtatni, lehet az a logó, a szlogen, egy újdonság vagy bármi ami még elegánsan ráfér.

Akkor kell adni a csokoládét az ügyfélnek, amikor indul, így több esély van rá, hogy megnézi a papírt, és nem tudja kidobni egy darabig 🙂

A csokipapírt érdemes az arculathoz igazítani színben is, így teljes a kép.

A felhasznált képek forrása: 1 2 3 4 5 6 7

One Response to 3 kreatív reklámhordozó, melyet az ügyfelek imádnak

  1. Wimmer Éva szerint:

    Jópofák a csokik!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress